Varför skall du belysa din trädgård

 Tillbaka till föreg. sida

Belysning i trädgården har flera fördelar som att den visar var gångar och trappor finns när det är mörkt, det bidrar till att få en mysig kvällsstämning runt terassen eller lyser upp det där vackra rabattpartiet som du är så nöjd med.

Att under den mörka årstiden kunna betrakta trädgården genom fönstret och en vinterkväll se snön falla därute i trädgården gör att du har förlängt din trädgårdssäsong avsevärt.

 

Använd länkarna nedan för att få lite fylligare svar.

 

Säkerhet

Trevnad

Upplevelse

Förlängd säsong


plommonträd i belysning

 

 

Vad skall du belysa?

Tänk efter, varför började du fundera över att sätta upp en belysning i din trädgård, var det för att du ville kunna se det där vackra växtpartiet även kvällstid eller upplevde du terassen lite mörk och tråkig, du hade kanske snubblat på de där trappstegen då du gick ner ifrån terassen.

Ta vara på det och börja just där. Börja med det där lilla belysningsprojektet och känn dig för, blev det som du tänkt dig, skulle det varit en annan typ av armaturer eller var det helt enkelt fel plats att belysa.

Att börja med ett litet projekt ger dig svar på många frågor och din erfarenhet gör att nästa projekt blir som du tänkt dig från början.

 

Länkarna nedan ger dig lite inspiration!

 

Uteplatser/terasser

Säkerhet i trädgården

Vatten

Växter

Träd

Ett spännande växtparti

Trädgårdskonst

Tillbaka